Aktuella länkar

jinge.se – Nato-medlemskap. Motkrafter finns!

Denna artikel kommer från Björn Backengård, Hisings Backa, Göteborg. Här publicerades senast 24/9 en artikel av honom med titeln ”Enhetsfront mot Sveriges medlemskap i Nato”. Bedömer att den är av intresse för alla som är intresserade av Nato-frågan, inte minst de som kommer att delta i riksmötet i aktionsgruppen Nej till Nato i Göteborg 15/10-16/10 i Göteborg.

svd.se – Wallström vill återuppta kontakter med Ryssland

Utrikesminister Margot Wallström vill återuppta kontakter på hög politisk nivå med Ryssland. Skälet är att utrikesministern vill ha bättre relationer med den ryska ledningen innan Sverige tar plats i FN:s säkerhetsråd, där Ryssland är permanent medlem.

svd.se – FN-röst om kärnvapen kan stoppa Sverige i Nato

Rysk militär flyttar Iskandermissiler med kärnvapenkapacitet till Kaliningrad vid Östersjön. Samtidigt överväger regeringen att rösta ja till en FN-resolution där målet är att ”en kärnvapenfri värld”. Moderaterna anser att det kan förhindra svenskt Natomedlemskap.

Video från debatt i riksdagen idag om – Sveriges möjligheter att söka medlemskap i Nato

norden.org – Livlig nordisk debatt om Nato, Ryssland och Östersjön

Debatten om Nato, Ryssland och hur Norden ska förhålla sig till det spända säkerhetsläget i Östersjön blev livlig på Nordiska rådets konferens om försvars- och säkerhetspolitiskt samarbete.
Konferensen ordnades i Helsingör på måndagen på initiativ av den danska delegationen i Nordiska rådet. Danmark är ordförandeland i Nordiska rådet i år och har försvarssamarbete som ett av tre prioriterade områden.
Det var efter ett anförande av svensk-danska Ann-Sofie Dahl, docent i internationell politik, som debatten på konferensen tog fart…

* * *

Hur allvarligt är krigshotet egentligen?

nyakultursoren.se – Nato planerar för storkrig mot Ryssland

Allt fler politiker och militärer hävdar att krig inte bara är möjligt utan kan bryta ut när som helst. Denna nya hållning har lett till ökade spänningar mellan Ryssland och västvärlden. Liknande förhållningssätt har historiskt ofta lett till överilade krig också när diplomatiska lösningar hade varit möjliga, skriver Michael T Klare, amerikansk professor i World Security Studies, i Le Monde Diplomatiques engelska utgåva.

russia-insider.com – Who’s up for a World War III to Save al-Qaeda?

There is no good reason to have nuclear armageddon but Washington is determined to engineer the stupidest

russia-insider.com – No Prospect of World War – The US Is Bluffing

A direct US-Russian confrontation is impossible, but there are fears of incidents in third countries, states an influential Russian daily newspaper

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s