Aurora 17 och Åland 17

nyhetsbanken.se – Stoltenbergs generaler löper amok

Kostnaden för den kommande krigsmaktsövningen Aurora 17 kan uppskattas till 583 miljoner kronor.
En övning med ca 19 000 soldater, under 19 dagar kostar ca 1 600 kr per dag och soldat, totalt nästan 31 000 kr per man.
Franz Smidek anser att de verkliga kostnaderna är mycket högre.

En av de mest märkvärdiga företeelserna är frånvaron av kritik i våra ”demokratiska och fria massmedier”. Där finns det inte minsta spår av ifrågasättande. Har ordet ”varför” försvunnit i deras ordbehandlingsprogram?
Får journalisterna el-chock om de skriver eller uttalar ordet?

 

Den 8-10 september ska en övning hållas som verkar vettigare än krigsövningar.
från – aland17.com

Åland 17 är den första fredsövningen i sitt slag. Likt de krigsövningar som utvecklats under sekler med nästintill obegränsade anslag kommer den här första fredsövningen blanda verklighet med fiktion.
Det verkliga är deltagarna. Femton personer från Sverige och femton personer från Ryssland. Alla har de fredsbevarande samhällsuppdrag. De är författare, politiker, fackföreningsaktiva, trosföreträdare, debattörer, och artister.
Det fiktiva är scenariot. Under de två övningsdagarna kommer situationen att stegras från det relativa lugn som rådde för ett decennium sen till öppet krig. Under varje steg av eskalationen ställs deltagarna inför situationer som prövar deras beredskap att bevara freden.
Målen är att lära känna den breda fredsrörelsens svagheter och styrkor, att skapa, upprätthålla och stärka för freden avgörande kontakter samt att utveckla fredsövningen som ett verktyg för hållbar fred.
Platsen är liksom tiden vald för dess symboliska betydelse. Åland demilitariserades i ett avtal mellan Sverige och Ryssland för över 150 år sen. Det är ett avtal som sedan dess respekterats och bekräftats i nya traktat. I tid sammanfaller Åland 17 med två rekordstora krigsövningar – Aurora 17 i södra Sverige och Zapad i västra Ryssland.

Intervju om Åland 17 på Russia Today

En längre intervju men med dålig ljudkvalitet – https://www.youtube.com/watch?v=Q9pHCyb-ejw

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s